WELLNESS SERVICES

“We are what we eat. And we can be great”

Αυτά τα λόγια συνοψίζουν την στάση ζωής της Χριστίνας. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της είναι ότι η καλή τροφή και η καλή διατροφή (το να τρέφεσαι σωστά), έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην σωματική, διανοητική και ψυχική μας υγεία, στις επιδόσεις μας σε όλες τις πτυχές της ζωής, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην ομορφιά, στην ενέργειά μας και γενικά στην ευεξία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Είναι γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι, παρόλο που ξέρουν τι θα ήταν καλό να φάνε και τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, δυσκολεύονται να ενσωματώσουν αυτή την γνώση σε μια καθημερινότητα γεμάτην δραστηριότητες και συχνά άγχη ή, δυστυχώς πιστεύουν ότι υγιεινή διατροφή σημαίνει να θυσιάζεις την απόλαυση των γεύσεων, αν όχι την απόλαυση στο σύνολο της. Η Χριστίνα εστιάζει στη βασική αρχή ότι η απόλαυση της γεύσης και η συνολική εμπειρία του φαγητού έχουν καθοριστική σημασία. Οι διατροφικές επιλογές είναι ένα ζήτημα προσωπικό, κάτι που επηρεάζεται όχι μόνο από εξωτερικούς παράγοντες συνδεδεμένους με την παράδοση και την κουλτούρα, αλλά και από μια ατοιμική βάση αισθητηριακών δεδομένων που σχετίζονται με το φαγητό (γεύσεις, οσμές κλπ.), η οποία είναι διαφορετική για τον καθένα μας.

Γι’ αυτούς ακριβούς τους λόγους, η Χριστίνα θα συνεργαστεί στενά μαζί σου και θα σου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες διατροφής ειδικά σχεδιασμένες για τις συγκεκριμένες ανάγκες, τις επιθυμίες και τους στόχους που έχεις θέσει για την διατροφή ή/ και την υγεία σου. Το σημαντικότερο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία ενός προσωποποιημένου διατροφικού πλάνου, που συνεχώς ανανεώνεται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της διατροφής, ώστε να βοηθήσει να ζήσεις μια ζωή πιο υγιή και δραστήρια, η οποία να ταιριάζει στα γούστα σου και να σου προσφέρει ευχαρίστηση αλλά και ευκολία.

Προσωποποιημένη ολιστική διατροφική φροντίδα και στήριξη.

Βρες την δύναμη για μια καλύτερη ζωή σωματικά και ψυχικά

Αποστολή της Χριστίνας είναι να αξιοποιήσει τις γνώσεις που έχει αποκομίσει μετά από δύο δεκαετίες εργασιακής εμπειρίας για να σου προσφέρει σύγχρονες, προσωποποιημένες διατροφικές υπηρεσίες με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Στην ουσία, μπορεί να σε ενδυναμώσει προσφέροντας του αξιόπιστες γνώσεις και ικανότητες που θα σου επιτρέψουν να αλλάξεις και να εξελίξεις τον τρόπο ζωής σου, κάνοντας πιο συνειδητές διατροφικές επιλογές ώστε να επιτύχεις και να διατηρήσεις τους στόχους που θέλεις όσον αφορά το φαγητό αλλά και ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία και την ευεξία σου.

Η καλή τροφή είναι πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό για την βέλτιστη θρέψη του και μπορεί να προσφέρει επιπρόσθετα αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτέλεσματα για την υγεία.

Επιπλέον, όποτε χρειάζεται η Χριστίνα πλαισιώνεται από μια ομάδα εξωτερικών συνεργατών, ώστε να διασφαλίζεται μια ολιστική προσέγγιση και να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό απότελεσμα για την ευεξία σου. Γιατί το επίκεντρο είσαι ΕΣΥ!

Στις υπηρεσίες διατροφικής φροντίδας και υποστήριξης περιλαμβάνονται:

Έλεγχος βάρους:  

Εξειδικευμένη αξιολόγηση, προσωποποιημένη φροντίδα, επιτυχής διαχείρηση. Μια προσέγγιση ειδικά προσαρμοσμένη στην αντιμετώπιση θεμάτων βάρους (παχυσαρκία, βαριατρική χειρουργική και λιποβαρές) . Η Χριστίνα ενσωματώνει στην διατροφική παρέμβαση  τεχνικές βελτίωσης της εσωτερικής κινητοποίησης, της αυτοαποτελεσματικότητας και των δεξιοτήτων αυτορρύθμισης με αποτέλεσμα να σε ενισχύει με τα εργαλεία και τη στήριξη που χρειάζεσαι για να πετύχεις και να διατηρήσεις το ιδανικό βάρος για σένα για πάντα.

Βρεφική και παιδιατρική διατροφή:

Η σωστή διατροφή και υποστήριξη για το παιδί ώστε να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τις σωματικές και νοητικές δυνατότητές του στο μέγιστο. Η πρώιμη παιδική ηλικία διαμορφώνει τα θεμέλια για την μελλοντική σωματική και ψυχική υγεία ενός παιδιού, οπότε η περίοδος αυτή είναι καθοριστική για την επίτευξη και τη διατήρηση της ιδανικής ψυχολογικής λειτουργίας και ευεξίας, την βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και για την απόκτηση ενός ευρέος φάσματος ικανοτήτων και μαθησιακών δεξιοτήτων. Η υγιεινή και κατάλληλη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλες αυτές τις αναπτυξιακές διαδικασίες. Επιπλέον, μπορεί να θέσει τις βάσεις για υγιεινές συνήθειες διατροφής και άσκησης εφ’ όρου ζωής. Ως περήφανη μητέρα ενός μικρού παιδιού, η Χριστίνα είναι αφοσιωμένη με πάθος στην αποστολή της να βοηθά οικογένειες να βρίσκουν απλές και δυνατές στρατηγικές για επιτυχή σίτιση και βέλτιστη διαχείρηση της παιδικής διατροφής.

Διατροφή για εφήβους:

Η εφηβεία είναι μια περίοδος σεξουαλικής ωρίμανσης και μεταβολών στη σύσταση του σώματος, με πολύ έντονο ρυθμό ανάπτυξης και γρήγορη αύξηση του βάρους και του ύψους. Παράλληλα με τη φυσική ανάπτυξη και τις μεταβολές που συμβαίνουν στο σώμα, ένας έφηβος αναπτύσεται νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Οι αλλαγές αυτές δημιουργούν νέες σχετιζόμενες με την διατροφή προκλήσεις, που σχετίζονται με την επιθυμία τους για μεγαλύτερη ανεξαρτησία, τις αυξημένες ενεργειακές και διατροφικές τους ανάγκες, τις επιρροές που δέχονται από το φιλικό τους περιβάλλον και την αλλαγή των διατροφικών τους προτιμήσεων. Οι διατροφικές ανησυχίες, οι επικίνδυνες δίαιτες και γενικά οι ανθυγιεινές παρεμβάσεις για τη διαχείρηση του βάρους είναι κάτι συνηθισμένο και μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, όπως η παράδοξη αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και ο κίνδυνος ελλείψεων σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η διατροφική συμβουλευτική επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των εφήβων ώστε να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο της υγείας και της ευεξίας τους, στην αποθάρρυνση ανθυγιεινών συμπεριφορών για διαχείρηση του βάρους και στην ενίσχυσή τους με τα εργαλεία και τη στήριξη που χρειάζονται για να επιτύχουν και να διατηρήσουν το ιδανικό βάρος, τη μέγιστη δυνατή σωματική και νοητική ανάπτυξη και υγεία, και κατ’ επέκταση υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Αθλητική διατροφή για αθλητές και άτομα που καταβάλλουν έντονη μυϊκή προσπάθεια:

Η επιτυχία στον αθλητισμό είναι πολυπαραγοντική. Η γενετική προδιάθεση και η προπόνηση παίζουν βεβαια σημαντικό ρόλο, αλλά και η διατροφή συμβάλλει στην επιτυχία. Η κατάληλη διατροφή και ενυδάτωση μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις προπονήσεις και την απόδοση ενός αθλητή. Παρά την πληθώρα συμπληρωμάτων και εργογόνων βοηθημάτων, το φαγητό είναι το καλύτερο καύσιμο για την άσκηση και η καλύτερη δυνατή σύνθεση του σώματος  είναι στοιχείο – κλειδί για τις υψηλές επιδόσεις. Η Χριστίνα παρέχει εξατομικευμένες και προσωποποιημένες στρατηγικές αθλητικής διατροφής, βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, καθώς και την παροχή καθοδήγησης σχετικά με την κατάλληλη (ορθή) και την ακατάλληλη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.

Εγκυμοσύνη και μεταγεννητική φροντίδα:

Ξεκινώντας πριν από την σύλληψη και συνεχίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης και μετά τον τοκετό, είτε μια γυναίκα θηλάσει είτε όχι, η Χριστίνα δουλεύει με μέλλουσες μητέρες για να τους παρέχει ειδικές διατροφικές υπηρεσίες. Η καλή διατροφή και συγκεκριμένοι διατροφικοί παράγοντες προάγουν την γονιμότητα. Η επίτευξη συγκεκριμένων στόχων όσον αφορά την πρόσληψη βάρους και η επαρκής ποιοτική διατροφή είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη βέλτιστη έκβαση της κύησης, τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και τη μακροπρόθεσμη υγεία του, ακόμα και κατά την ενήλικη ζωή του – δεδομένου ότι μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ιδανικό ενδομήτριο περιβάλλον μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Η μεταγεννητική περίοδος είναι ένα διάστημα δραματικών συναισθηματικών και σωματικών αλλαγών για τις νέες μητέρες και, είτε θηλάζουν είτε όχι, πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους. Οι υπηρεσίες διατροφής μεταγεννητικά βοηθούν τις μητέρες να αποκτήσουν τον έλεγχο του βάρους τους και να το επαναφέρουν στα προ εγκυμοσύνης επίπεδα, να αναπληρώσουν τα αποθέματα θρεπτικών ουσιών, να επιτύχουν την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε περίπτωση που θηλάζουν και να εστιάσουν στην ένταξη της υγιεινής διατροφής στον νέο τρόπο ζωής τους.

Ευεξία, καλή διάθεση, μείωση του άγχους, καλός ύπνος, εγκέφαλος σε “φόρμα”:

Θεραπεία με βάση τη διατροφή για ψυχική και σωματική αντοχή, μείωση της νευρικότητας και του άγχους, βελτιωμένη διάθεση, καλύτερο ύπνο και υψηλά επίπεδα ενέργειας. Η νευροεπιστήμη έχει αποδείξει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εξαιρετικά “εύπλαστος” σε όλες τις ηλικίες! Μπορείς να ξεκαθαρίσεις τι πραγματικά συμβαίνει όσον αφορά διάφορους διατροφικούς μύθους, όπως οι “υπερτροφές” και παρόμοια θέματα. Ανακάλυψε πως μπορούν να λειτουργήσουν στην περίπτωση σου και κάνε τα πρώτα βήματα για έναν εαυτό γεμάτο υγεία και ζωντάνια!

Γήρανση με υγεία: 

Όπως το σώμα αλλάζει με την πάροδο των χρόνων, έτσι αλλάζουν και οι διατροφικές μας ανάγκες. Η Χριστίνα θα σου δώσεις τις πιο σύγγρονες γνώσεις στην επιστήμη της διατροφής, ώστε να φροντίσεις καλύτερα την υγεία και την ευεξία σου μεγαλώνοντας. Θα σου προσφέρει έγκυρη πληροφόροηση και εκπαίδευση για το πως να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας και διάθεσης, και να παραμείνεις όσο πιο νέος γίνεται στο σώμα και στο πνεύμα. Πρόσθεσε χρόνια στη ζωή και ζωντάνια στα χρόνια σου!

Αξιολόγηση σύστασης σώματος & Εκτίμηση κατάστασης θρέψης:

Υπολογισμός του σωματικού λίπους, κυτταρικής και μυϊκής μάζας, και της Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης Γωνίας Φάσης (BIAPhA) (δείκτης μέγιστης κλινικής σημασίας σε σχέση με την ακεραιότητα της κυτταρικής μάζας και μεμβράνης) αλλά και προσδιορισμός των προσωπικών διατροφικών απαιτήσεων για βέλτιστη θρέψη

Κατάρτιση διατροφικού πλάνου:

Διόρθωση και βελτιοποίηση της διατροφής σου έτσι όπως θες εσύ, σύμφωνα με το γούστο και τις επιλογές σου (πχ. χορτοφαγική, αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, “ελεύθερη γλουτένης” κ.λπ.)

Η Χριστίνα έχει την τιμή να συνδέεται με:

Μέλος

«Η ομαδική δουλειά πάντα μας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Πιστεύω πραγματικά στην προστιθέμενη αξία που έχουν οι συνέργειες. Το να έχω μια καλή συνεργασία με τον γιατρό σας, με επιστήμονες της υγείας που έχουν ανάλογη προσέγγιση και με ειδικούς από διάφορους κλάδους μού δίνει τη δυνατότητα να διασφαλίσω επιπρόσθετα οφέλη για τους πελάτες μου, να τους δώσω δύναμη και να πετύχω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όσον αφορά τη διατροφή, την υγεία και την ευεξία τους»