CHRISTINA'S

bio... living

Η Χριστίνα Κωστάρα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στο καλό φαγητό, στο εστιατόριο του πατέρα της που για 20 ολόκληρα χρόνια αποτελούσε ορόσημο στη γωνία των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας στην Αθήνα. Η μητέρα και η γιαγιά της δίδαξαν στη Χριστίνα την αγάπη τους για την κουζίνα και τα σπιτικά φαγητά και γλυκά, τις μαγειρικές τους δεξιότητες, αλλά κυρίως την αξία του καλού φαγητού, που δεν λειτουργεί απλά ως τροφή. Η μεσογειακή διατροφή με τις μυρωδιές, τις γεύσεις, και τα χρώματά της ενέπνευσαν επίσης τη Χριστίνα, διδάσκοντάς της την αξία των εποχιακών τροφίμων, των αγνών, καλών υλικών, των θρεπτικών γευμάτων και της αληθινής γεύσης.

Το φαγητό, η σωματική άσκηση και η υγεία βρίσκονται στο DNA της Χριστίνας, που έχει μεταφερθεί αυτούσιο στον γιο της, ο οποίος δείχνει να είναι ζωντανό παράδειγμα της ρήσης “Το μήλο δεν πέφτει μακριά από το δέντρο” – ο συμβολισμός του μήλου δεν είναι καθόλου τυχαίος: Ως μητέρα, η Χριστίνα αγαπάει να τον διδάσκει για τα τρόφιμα με κάθε τρόπο, καθώς πιστεύει ότι μια υγιής στάση απέναντι στο φαγητό είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί στα παιδιά όταν είναι μικρά και ανοιχτά σε προσλαμβάνουσες.

Η Χριστίνα είναι Διατροφολόγος – Διαιτολόγος (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με δίπλωμα M.Sc (Medical Science) στην Ανθρώπινη Διατροφή και εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, που κατέχει σταθερά μια θέση στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των πανεπιστημίων, ενώ έχει μακρά παράδοση αριστείας στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης και της Διατροφής. Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της, παρέχοντας εκτεταμένες γνώσεις και εξειδίκευση τόσο στους πελάτες του γραφείου της, όσο και στον τομέα της υγείας (Ιατρική Διατροφική Θεραπεία και εκπαίδευση σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς – συμπεριλαμβανομένων παιδιατρικών), δίνοντας το στίγμα της διατροφικής φροντίδας τόσο σε υγιείς όσο και ασθενείς ή σε ανάρρωση ανθρώπους. Η Χριστίνα διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία γύρω από τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για τα τρόφιμα και μια τεράστια εμπειρία στον τομέα των υπηρεσιών έρευνας, τροφίμων και διατροφής.

Από το 2003 είναι Επικεφαλής Διαιτολόγος στο Τμήμα Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας (Επιστημονική Σύμβουλος Δρ. Μαρία Σκουρολιάκου) της Γενικής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ. Επιπλέον, από το 2014 προσφέρει διατροφικές υπηρεσίες στο Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας και στους νοσηλευόμενους ασθενείς της Παιδιατρικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Παίδων. Είναι μέλος της Επιτροπής Κουζίνας του ΙΑΣΩ (Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας Ομίλου κ. Βαμβακάρης Νικόλαος).

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον κορυφαίο χειρουργό μαστού, Δρ. Γρηγόριο Ξεπαπαδάκη και την ομάδα του, στην παροχή εξατομικευμένης διατροφικής φροντίδας σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Έχει επίσης διατελέσει μέλος του τμήματος Δ’ Συμπληρωμάτων Διατροφής και Τροφίμων Ειδικής Διατροφής (Foods for Special Groups, FSGs), της επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (με ενεργό συμμετοχή στις συνεδριάσεις της ομάδας ειδικών επιστημόνων για τη γνωμοδότηση, με σκοπό την έγκριση, τροποποίηση, ανανέωση, ανάκληση και αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των συγκεκριμένων προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ) από το 2011 μέχρι το 2014.

Η Χριστίνα υποστηρίζει ένθερμα το καλό φαγητό, την ενσυνείδητη κατανάλωση σωστών πρώτων υλών, καθώς και το υγιές πρότυπο διατροφής, που περιχαρακώνει την υγεία και την ευεξία μας, ενώ παράλληλα βοηθάει λόγω της ισορροπoϊας της στην προστασία της Μητέρας Γης.

Έχοντας υπάρξει αθλήτρια του στίβου, σήμερα δε χάνει ευκαιρία να αθληθεί. Δεν πιστεύει σε “δίαιτες” και “απαγορευμένες τροφές”, αλλά στη σχέση ανάμεσα στην διατροφή που προάγει την υγεία, την σύνεση και ισορροπία (βάση του αρχαίου ρητού «μέτρον άριστον») και την άσκηση, με σκοπό να βιώνουμε το υψηλότερο επίπεδο υγείας και απόδοσης στο σώμα και στο μυαλό μας, καθώς και το αίσθημα της συνολικής ευεξίας. Έχει αποδειχθεί ότι η υιοθέτηση μιας διατροφής που προάγει την υγεία αποτελεί θεμέλιο για βέλτιστη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Το φαγητό είναι βασική πηγή υγείας και ζωτικότητας αφού παρέχει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα μας. Συγκεκριμένοι διατροφικοί παράγοντες όμως, μπορούν να προσφέρουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία σε πολλούς τομείς όπως σωματική ανάπτυξη, διαχείριση βάρους, αποτελεσματική “ανοσία”, προστασία, υγεία του εντέρου, ομορφιά και ποιότητα δέρματος, υγιή γήρανση, γονιμότητα, γνωστικές ικανότητες και ψυχική υγεία, απόδοση κ.λπ. Η αξία της κατανάλωσης τροφής ξεπερνά αυτή της ανάγκης θρέψης για το σώμα. Τρώγοντας, έχουμε την δύναμη να ικανοποιήσουμε την αρμονία των αισθήσεων που φέρνει ένα νόστιμο φαγητό/ γλυκό/ τρόφιμο, ειδικά την αίσθηση της γεύσης που προσφέρει ευχαρίστηση και πληρότητα, και την αίσθηση ότι φορτιζόμαστε με ενέργεια.

Η καλή υγεία μέσω των τροφίμων και η καλή γεύση μπορούν να πάνε χέρι-χέρι!

Η σημαντική συμβολή της Χριστίνας στην επιστήμη της Διατροφής έχει φτάσει σε πολλά ακροατήρια, με ποικίλους τρόπους. Είναι δραστήρια στον τομέα της συμμετέχοντας ως ομιλήτρια σε συνέδρια, και είναι εξειδικευμένη σε ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων και αλληλένδετων διατροφικών, διαιτητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ποτέ δε σταματά να επενδύει στην καινοτομία και να διεξάγει συστηματική επιστημονική έρευνα, ανακαλύπτοντας νέα γεύματα, τρόφιμα, και διατροφικά πλάνα που εξασφαλίζουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, πολύ πέρα από την παροχή θρεπτικών συστατικών.

Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι το καλό φαγητό, η καλή τροφή και γενικά ο καλός τρόπος διατροφής είναι ζωή και μπορεί να μας μεταμορφώσει με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, αρκεί να συνεργαζόμαστε με κάποιον σαν την Χριστίνα. Το πάθος, η σκληρή δουλειά, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η εστίαση στους πελάτες της και η κοινωνική ευθύνη είναι οι κύριες αξίες και τα οράματα ζωής της, τα οποία θα ωφελήσουν ουσιαστικά τον τρόπο της δικής σας ζωής.

Εάν λοιπόν επιθυμείτε υψηλής ποιότητας εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη διατροφική φροντίδα, συμβουλευτική και υποστήριξη που θα σας οδηγήσει σε μια πιο ζωντανή καθημερινότητα γεμάτη ενέργεια, αν είστε εταιρεία που θέλει ποιοτικές, καινοτόμες συμβουλευτικές υπηρεσίες διατροφής και πληροφορίες που αντικατοπτρίζουν τους σκοπούς και τις ανάγκες της επιχείρησή σας, ή απλώς θέλετε να μιλήσετε με την Χριστίνα σχετικά με εκδηλώσεις ή ομιλίες, τότε μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση στο γραφείο της και να δείτε την αντίληψή σας για την διατροφή να αλλάζει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Η Χριστίνα έχει την τιμή να συνδέεται με:

Μέλος