fbpx
Good Food

Σολομός φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από κινόα και λιναρόσπορο

By 12 Ιουνίου, 20196 Απριλίου, 2020No Comments

Απολαυστική υγιεινή συνταγή η οποία δημιουργήθηκε με την δική μου επιστημονική ματιά και επιμέλεια από τον executive chef/ ιδιοκτήτη των nice n easy organic bistro restaurant Χρήστο Αθανασιάδη και ανήκει σε μια οικογένεια γευστικών πιάτων τα οποία προάγουν την υγεία και την ευεξία μας τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στα nice n easy organic bistro restaurant.
Ωφέλη για την υγεία βασισμένα σε επιστημονικά δεδομένα (science-based): Η συγκεκριμένη συνταγή συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της σε ω-3 λιπαρά οξέα α-λινολενικό οξύ (ΑLA) (2,540 γρ. ανά μερίδα) και DHA (643mg ανά μερίδα), και τις β-γλυκάνες από κριθάρι  (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, EFSA)
#hearthealthy

Μερίδες: 1

Υλικά: 
160γρ σολομός
60γρ κριθάρι βρασμένο
40γρ κινόα βρασμένη
20γρ λιναρόσπορος
25γρ χυμός λεμόνι
20γρ κρεμμύδι ξερό
20γρ κρεμμυδάκια φρέσκα
5γρ μαϊντανός ψιλοκομμένος
10γρ μουστάρδα
10γρ μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης:
…Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το μέλι και αλείφετε το σολομό με το μείγμα
…Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα του κριθαριού με το μαϊντανό και το τοποθετείτε σαν κρούστα στο σολομό, πάνω από την επάλειψη του μείγματος που βάλατε προηγουμένως
…Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
…Παράλληλα, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά για την γαρνιτούρα: λιναρόσπορο, κινόα, κριθάρι, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι
…Σερβίρετε και απολαμβάνετε

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα: Θερμίδες (Kcal): 531.75, Πρωτεϊνες (g): 47.7, Υδατάνθρακες (g): 43.3 (εκ των οποίων σάκχαρα 12.3g), Λιπαρά (g): 19 (εκ των οποίων κορεσμένα 2.47g),  Eδώδιμες ίνες (g): 9.7

Με αγάπη
Χριστίνα