fbpx
Good Food

Σολομός φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από κινόα και λιναρόσπορο

By 12 Ιουνίου, 201910 Αυγούστου, 2020No Comments

Νόστιμη υγιεινή συνταγή η οποία δημιουργήθηκε με την δική μου επιστημονική ματιά και επιμέλεια από τον executive chef/ ιδιοκτήτη των nice n easy organic bistro restaurant Χρήστο Αθανασιάδη και ανήκει σε μια οικογένεια γευστικών πιάτων τα οποία προάγουν την υγεία και την ευεξία μας τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στα nice n easy organic bistro restaurant.
Ωφέλη για την υγεία βασισμένα σε επιστημονικά δεδομένα (science-based): Η συγκεκριμένη συνταγή συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της σε ω-3 λιπαρά οξέα α-λινολενικό οξύ (ΑLA), DHA και β-γλυκάνες από κριθάρι. #hearthealthy

Μερίδες: 1

Υλικά: 
160 γρ. σολομός
60 γρ. κριθάρι, βρασμένο
40 γρ. κινόα, βρασμένη
20 γρ. λιναρόσπορος
25 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
20 γρ. κρεμμύδι ξερό
20 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
5 γρ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
10 γρ. μουστάρδα
10 γρ. μέλι
Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης:
…Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το μέλι και αλείφετε το σολομό με το μείγμα
…Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα του κριθαριού με το μαϊντανό και το τοποθετείτε σαν κρούστα στο σολομό, πάνω από την επάλειψη του μείγματος που βάλατε προηγουμένως
…Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
Για την γαρνιτούρα: Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον λιναρόσπορο, την κινόα, το κριθάρι, το κρεμμύδι και τα πασπαλίζετε με πιπέρι
…Σερβίρετε και…καλή όρεξη!

#ThriveThroughGoodFood
Με αγάπη
Χριστίνα

_______________________________________________________________________________
Διατροφική Σύνθεση ανά μερίδα (με βάση τα υλικά και τη μέθοδο εκτέλεσης που περιγράφονται):
Ενέργεια (kcal) 660, Συνολικά λιπαρά (g) 34 (εκ των οποίων κορεσμένα 5.3 g, μονοακόρεστα 11.5 g, πολυακόρεστα 12.6 g), DHA (g) 2.2, α-λινολενικό οξύ (g) 4.8, Χοληστερόλη (mg) 107.5, Υδατάνθρακες (g) 43.3 (εκ των οποίων σάκχαρα 11.4 g), Eδώδιμες ίνες (g) 7*, Πρωτεϊνες (g) 49, Αλάτι (g) 1 (δεν έχει υπολογιστεί η προσθήκη επιτραπέζιου αλατιού. 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 6 γρ.= 5g αλάτι)

Βιταμίνες και Ανόργανα Συστατικά: Βιταμίνη Α (μg) 27.2*, Καροτίνη (μg) 67.5, Βιταμίνη D (μg) 12*, Βιταμίνη Ε (mg) 6.6, Βιταμίνη Κ (μg) – , Βιταμίνη C (mg) 11*, Θειαμίνη (mg) 0.8, Ριβοφλαβίνη (mg) 0.3, Βιταμίνη Β6 (mg) 0.5, Φολικό οξύ (μg) 49*, Βιταμίνη Β12 (μg) 4*, Bιοτίνη (μg) 4.8*, Παντοθενικό οξύ (mg) 2.6*, Κάλιο (mg) 1098, Ασβέστιο (mg) 109, Φώσφορος (mg) 696, Μαγνήσιο (Mg) (mg) 190, Σίδηρος (mg) 4.4, Ψευδάργυρος (mg) 3.3, Χαλκός (mg) 0.6, Σελήνιο (μg) –

Σύμβολα που χρησμοποιούνται στη διατροφική επισήμανση: –  Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θρεπτικό αυτό συστατικό/ * Η τιμή αυτή εκφράζει τα κατώτερα όρια επειδή για ένα ή περισσότερα από τα υλικά της συνταγής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη συγκέντρωση της αντίστοιχης θρεπτικής ουσίας.

Σημαντική Σημείωση:
#1.
Οι διατροφικές πληροφορίες που παρέχονται για τις συνταγές εναρμονίζονται με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (καν. (ΕΚ) 1924/2006) (όπως τροποποιήθηκε τελευταία από τον κανονισμό ΕΚ 1047/2012) για τη χρήση ισχυρισμών διατροφής και υγείας στα τρόφιμα και τις γνωμοδοτήσεις της Αρχής.

#2. Για τον προσδιορισμό της ενέργειας και των θρεπτικών ουσιών των συνταγών χρησιμοποιούνται οι «Ελληνικοί Πίνακες Συνθέσεων Τροφίμων» από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (ΕΙΥ) (2011), οι διατροφικές ετικέτες των αντίστοιχων εταιρειών διακίνησης των προϊόντων στην Ελλάδα και οι εγκεκριμένοι επίσημοι Βρετανικοί πινάκες σύνθεσης τροφίμων “McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset (CoFID)” (Full dataset 2015)