fbpx
the Modus Vivendi column

H ιστορία της Μέλανη

By 16 Μαΐου, 201928 Δεκεμβρίου, 2020No Comments

Ποιο είναι το όφελος για τον καθένα από εμάς που ακολουθεί την κατάλληλη διατροφή στον σύγχρονο τρόπο ζωής; Η ιστορία της Μέλανη είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της σύγχρονης πραγματικότητας και των στρεσσογόνων παραγόντων αυτής. Πολλές ώρες εργασίας, έλλειψη προσωπικού χρόνου, πολλές φορές έλλειψη ύπνου, και η φασαρία της πόλης είναι κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες οι οποίοι ρίχνουν την άμυνα του οργανισμού με σοβαρές ψυχικές και σωματικές συνέπειες. Η κατάλληλη διατροφή είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε – και πρέπει – να κάνετε στον εαυτό σας για την προστασία της ψυχικής και σωματικής σας υγείας και ευεξίας.

Η ιστορία της Μέλανη
Γνώρισα τη Μέλανη όταν ήρθε να με συναντήσει στο γραφείο μου για πρώτη φορά με σκοπό να συζητήσουμε την επιθυμία της να χάσει βάρος και να ανακτήσει τη χαμένη της ενέργεια. Μία γυναίκα στα 40 λίγο της, μητέρα επτάχρονου παιδιού, σύζυγος και υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Το τελευταίο διάστημα παρατήρησε στον εαυτό της διάφορες αλλαγές ανάμεσα σε αυτές ήταν η συνεχής κόπωση, η έλλειψη ενέργειας, το άγχος, η νευρικότητα. Μέσα σε ένα εξάμηνο το βάρος της είχε αυξηθεί κατά 10 κιλά.
Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που φαινόταν σίγουρος για την αλλαγή που ήθελε στη ζωή του αλλά ταυτόχρονα χαμένος γιατί δεν ήξερε πως να το πετύχει αυτό.
Ξεκινήσαμε με μια αναλυτική λήψη ιστορικού και προχωρήσαμε με όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Αξιολόγηση σύστασης σώματος* όπου μετράω μεταξύ άλλων, το σωματικό λίπος και την κυτταρική και μυϊκή μάζα καθώς και εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης του οργανισμού και της γωνίας φάσης [Phase Angle: H Γωνία Φάσης μετράει την σχέση μεταξύ μη ωμικής αντίστασης (Reactance, Xc), αντίστασης (Resistance, R) και εμπέδησης για την εκτίμηση της ακεραιότητα των κυτταρικών μεμβρανών (και διανομής του νερού μεταξύ ενδο- και εξωκυττάριου χώρου). Υψηλή τιμή PhA δηλώνει ακεραιότητα κυτταρικής μεμβράνης και αποτελεί καλό δείκτη για την συνολική υγεία. Χαμηλή τιμή PhA δείχνει ότι η κυτταρική μεμβράνη είναι ασθενής. Η Γωνία Φάσης έχει χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει κλινικούς κινδύνους (Kyle et al. 2004). Χαμηλές τιμές PhA συσχετίζονται με κακή λειτουργική κατάσταση, αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα].
Συμπέρασμα. Η κακή θρέψη είχε οδηγήσει στην έλλειψη ενέργειας.
Η Μέλανη για τους επόμενους δύο (2) μήνες ακολούθησε ενα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα στο οποίο ενσωμάτωσα τεχνικές βελτίωσης της εσωτερικής κινητοποίησης, της αυτοαποτελεσματικότητας και των  δεξιοτήτων αυτορρύθμισης.

Βελτιώνοντας τη θρέψη της κατάφερε όχι μόνο να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό της και να χάσει το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος αλλά και να απαλλαγεί από τα αρχικά της συμπτώματα! Η Μέλανη απέκτησε την ψυχική και σωματική αντοχή που επιθυμούσε, βελτιώθηκε η διάθεση της, περιορίστηκε η νευρικότητα και το άγχος της.

Σας έγραψα σήμερα για την Μέλανη γιατί θεωρώ πως αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό της σύγχρονης εργαζόμενης μητέρας. Σκοπός της περιγραφής δεν είναι μόνο να τονιστεί η απώλεια σωματικού λίπους αλλά κυρίως η αποφευχθεί η έλλειψη ενέργειας και η ψυχική διακύμανση κάνοντας την κατάλληλη διατροφή. H καλή διατροφή είναι τρόπος ζωής -> modus vivendi και ο καθένας μας μέσω αυτού μπορεί να προστατεύσει και να βελτιώσει την σωματική και ψυχική του υγεία και ευεξία. Ναι…μπορείτε να νιώθετε πάντα στα καλύτερα σας!

ανάλυση σύστασης σώματος γίνεται με το Bodygram PLUS (software), Manufacturer: Akern S.r.l. Via Lisbona 32/34 50065 Pontassieve (Firenze – Italy).
>>Bodygram PLUS is classified as a CLASS I medical device (Directive 93/42/EEC); it is also a Class A medical device per EN 62304:2006.


Με αγάπη,

Χριστίνα

www.christinakostara/wellnessservices