fbpx
Kids Nutrition

Θρεπτικό Milkshake, Υψηλής Ενεργειακής Αξίας

By 4 Ιανουαρίου, 2021No Comments

Θρεπτικό ρόφημα υψηλής ενεργειακής αξίας (1.5 Kcal/ml) για παιδιά άνω του 1 έτους, τα οποία παρουσιάζουν κακή θρέψη (υποσιτισμό) – για να διαβάσετε σχετικό άρθρο, πατήστε εδώ , με σύνθεση σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας! Η συνταγή ανήκει σε μια σειρά από μοναδικές συνταγές οποίες δημιουργήθηκαν με την δική μου επιστημονική ματιά και επιμέλεια από τον executive chef/ ιδιοκτήτη των nice n easy organic bistro restaurant Χρήστο Αθανασιάδη και παρέχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες ιδιαίτερες ευεργετικές θρεπτικές ιδιότητες ή ευεργετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και υγεία των παιδιών μας! #HiPP_is Nice & Easy (Για να δείτε όλες τις συνταγές, πατήστε εδώ)

Μερικές πληροφορίες περί της συνταγής…
Η ενεργειακή πυκνότητα είναι το πυκνότητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικών των τροφίμων/ ροφημάτων για τα παιδιά με ελλιπή ανάπτυξη (Failure to thrive), καθώς έχουν αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις, ενώ κάποια μπορεί να έχουν φτωχή όρεξη ή αδυναμία κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας τροφίμου. Το συγκεκριμένο Milkshake είναι ένα  υπερθερμιδικό (1.5Kcal/ml), υπερπρωτεϊνό (12% των συνολικών θερμίδων) ρόφημα με βάση υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά – απαραίτητα για μέγιστη απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών – ιδιαίτερα α-λινολενικό οξύ (ALA), ένα από τα σημαντικότερα μακροθρεπτικά συστατικά που επιδρά στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που θεωρούνται κρίσιμα για την ανάπτυξη (growth nutrients) με αποτέλεσμα να παρέχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Συγκεκριμένα:
– Αποτελεί εξαιρετική πηγή Ψευδαργύρου (Zn) και Σιδήρου (Fe) – άνω του 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα μικρά παιδιά. Μολονότι όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου (και κατά συνέπεια ανάπτυξη των γνωστικών, των κινητικών και των κοινωνικό – συναισθηματικών δεξιοτήτων σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους), ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, μαζί με το ιώδιο, κατέχουν κρίσιμο ρόλο κατά την πρώιμη παιδική ηλικία!
Εξαιρετική πηγή Ασβεστίου (Ca), άνω του 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τα μικρά παιδιά.
Πηγή φολικού οξέος, άνω του του 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για μικρά παιδιά.
– Χαμηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες,
για μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

ΤoP TiP: Ο σίδηρος και το α-λινολενικό οξύ (μαζί με το ιώδιο, την βιταμίνη D και το DHA) αποτελούν θρεπτικά συστατικά τα οποία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) η κατανάλωση είναι χαμηλή σε βρέφη και μικρά παιδιά και θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επαρκή πρόσληψη!

Υλικά και Μέθοδος Εκτέλεσης:
Χτυπήστε στο μπλέντερ:
170 ml έτοιμο Γάλα HiPP 3 BIO Combiotic® (παρασκευασμένο σύφωνα με τις οδηγίες παρασκευής δηλ. 150ml βρασμένο νερό και 5 μεζούρες HiPP 3 BIO Combiotic®)
35 γρ. βιολογικό φυστικοβούτυρο από αγνά υλικά
20 γρ. αβοκάντο
50 γρ. βιολογική μπανάνα ή εναλλακτικά από το βαζάκι HiPP μήλο με νεκταρίνι και μάνγκο

#ThriveThroughGoodFood
Με αγάπη,
Χριστίνα

_______________________________________________________________________________
Διατροφική Σύνθεση ανά 1 ποτήρι 170 mL (με βάση τα υλικά και τη μέθοδο εκτέλεσης που περιγράφονται):
Ενέργεια (kcal) 400-420, Συνολικά λιπαρά (g) 28.5 (εκ των οποίων κορεσμένα 6g), Χοληστερόλη (mg) -, Υδατάνθρακες (g) 31 (εκ των οποίων σάκχαρα 25.7g), Eδώδιμες ίνες (g) 2, Πρωτεϊνες (g) 12.3, Αλάτι (g) 0.4, DHA (g) 23.2 

Βιταμίνες και Ανόργανα Συστατικά: Βιταμίνη Α (μg) 97*, Καροτίνη (μg) 13, Βιταμίνη D (μg) 2.7*, Βιταμίνη Ε (mg) 1.9*, Βιταμίνη Κ (μg) 5.3*, Βιταμίνη C (mg) 57.4*, Θειαμίνη (mg) 0.1*, Ριβοφλαβίνη (mg) 0.1*, Βιταμίνη Β6 (mg) 7, Φολικό οξύ (μg) 30.2, Βιταμίνη Β12 (μg) 0.4, Bιοτίνη (μg) 5, Παντοθενικό οξύ (mg) 19.2, Κάλιο (mg) 662, Ασβέστιο (mg) 147, Φώσφορος (mg) 220, Μαγνήσιο (mg) 36, Σίδηρος (mg) 2.8, Ψευδάργυρος (mg) 2.3, Χαλκός (mg) 0.43, Σελήνιο (μg) –

Σύμβολα που χρησμοποιούνται στη διατροφική επισήμανση: –  Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θρεπτικό αυτό συστατικό / * Η τιμή αυτή εκφράζει τα κατώτερα όρια επειδή για ένα ή περισσότερα από τα υλικά της συνταγής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη συγκέντρωση της αντίστοιχης θρεπτικής ουσίας.
Σημείωση
: Για τον προσδιορισμό της ενέργειας και των θρεπτικών ουσιών των συνταγών χρησιμοποιούνται οι «Ελληνικοί Πίνακες Συνθέσεων Τροφίμων» από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (ΕΙΥ) (2011), οι διατροφικές ετικέτες των αντίστοιχων εταιρειών διακίνησης των προϊόντων στην Ελλάδα και οι εγκεκριμένοι επίσημοι Βρετανικοί πινάκες σύνθεσης τροφίμων “McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset (CoFID)” (Full dataset 2015)
___________________________________________________________________________________________

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντων HiPP
Η συνταγή αυτή έχει αναρτηθεί στο επίσημο site της HiPP, εδώ

ΠΕΡΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
Στις συνταγές, αλλά και γενικά στο ιστολόγιο Christina Kostara και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδεόμενα μ΄ αυτό, χρησιμοποιώ και προβάλλω αποκλειστικά τροφές και προϊόντα τα οποία ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου και τα διατροφικά μου κριτήρια. Έτσι συνιστώ αποκλειστά και μόνο προϊόντα τα οποία χρησιμοποιώ και η ίδια στην κουζίνα μου, στην διατροφή του παιδιού μου (ανάλογα με την ηλικία) και βάζω στο τραπέζι μου ♥