fbpx
Nutrition Insights

Φρούτα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας!

By 5 Ιουλίου, 201914 Ιουνίου, 2020No Comments

Σύμφωνα με ανασκόπηση στο υψηλού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Nutrition» (2014), τα μύρτιλλα, τα σμέουρα και οι φράουλες περιέχουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φυτοχημικών συστατικών με αντιοξειδωτική ικανότητα από τα υπόλοιπα φρούτα. Πιο συγκεκριμένα την πιο ισχυρή ολική αντιοξειδωτική ικανότητα (Total Antioxidant Capacity, TAC μmmol of Trolox) έχουν τα φρέσκα φρούτα της οικογένειας Ericaceae, στην οποία ανήκουν, για παράδειγμα, τα bilberries (Vaccinium myrtillus L.) και τα highbush blueberries (Vacccinium corymbosum L.) και της οικογένειας Rosaceae, στην οποία ανήκουν οι φράουλες (Fragaria), οι άγριες φράουλες (Rosaceae Juss.) και τα raspberries (Rubus idaeus L.). Η ισχυρή αντιοξειδωτική τους ικανότητα οφείλετε στην παρουσία σε υψηλές συγκεντρώσεις φαινολικών συστατικών.

Προσθέστε τα, λοιπόν, στη διατροφή σας, γιατί κάνουν καλό στην καρδιά και διαθέτουν αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες!

Photo by Nanxi Wei on Unsplash