fbpx
Good Food

Κρέπες

By 26 Ιουνίου, 20199 Αυγούστου, 2020No Comments

Μερίδες: 4

Υλικά:
250 ml. γάλα κατσικίσιο
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (χρησιμοποίησα Αλεύρι ολικής πετρόμυλου, Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
1 αβγό (προτιμήστε ελευθέρας βοσκής ή αυγά λιναρόσπορου ή βιολογικά)
(λίγη) κανέλα
Βούτυρο (για το τηγάνισμα)

Μέθοδος εκτέλεσης:
…Ανακατέψτε καλά τα υλικά με σύρμα μέχρι να γίνει χυλός (δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ παχύρευστος, ούτε πολύ υδαρής)
…Ζεσταίνετε ένα αντιοκολλητικό τηγάνι και προσθέτετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Γεμίστε μια κουτάλα με χυλό και ρίξτε τον χυλό στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντας το με γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.
…Ψήνετε την κρέπα σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμη για γέμισμα!
Αλείψτε τη με μια κουταλιά σούπας αγνό ταχίνι ολικής άλεσης (από 100% σησάμι) και ένα κουταλάκι μέλι, προσθέστε λίγα κομμάτια μπανάνας (εγώ προτιμώ τις Ελληνικές) και….καλή όρεξη! 

Εναλλακτικές πρότασες για γέμιση για την κρέπα:
Σπιτικό “ταχίνι – κακάο” (ανακατέψτε ταχίνι με σκόνη άγλυκο κακάο και μέλι), προϊόν επάλειψης του εμπορίου, ξηροί καρποί κ.λπ.
ToP TiP:
Επιλέξτε καλές και υγεινές τροφές και προϊόντα του εμπορίου, «αληθινές» γεύσεις και φτιάξτε τους συνδυασμούς της αρέσκειας σας!

“Για μια (γλυκιά) ζωή γεμάτη υγεία επιλέγουμε προϊόντα του εμπορίου συνειδητά! Το μυστικό για καλή επιλογή όταν αγοράζουμε προϊόντα κρύβεται στις διατροφικές ετικέτες. Μην ξεχνάτε να διαβάζετε την λίστα των συστατικών που περιέχουν. Γίνε και εσύ #conscious consumer !”


#ThriveThroughGoodFood
Με αγάπη
Χριστίνα

______________________________________________________________________________________________
Διατροφική Σύνθεση ανά μερίδα (1 κρέπα, χωρίς την γέμιση) (με βάση τα υλικά και τη μέθοδο εκτέλεσης που περιγράφονται):
Ενέργεια (kcal) 150, Συνολικά λιπαρά (g) 4 (εκ των οποίων κορεσμένα 1.8 g, μονοακόρεστα 0.46* g, πολυακόρεστα 0.19* g), Χοληστερόλη (mg) 180, Υδατάνθρακες (g) 19 (εκ των οποίων σάκχαρα 3.5 g), Eδώδιμες ίνες (g) 7, Πρωτεϊνες (g) 8.8, Αλάτι (g) 0.13

Βιταμίνες και Ανόργανα Συστατικά: Βιταμίνη Α (μg) 15*, Καροτίνη (μg) – , Βιταμίνη D (μg) 0.4*, Βιταμίνη Ε (mg) 0.2*, Βιταμίνη Κ (μg) – , Βιταμίνη C (mg) – , Θειαμίνη (mg) 0.01*, Ριβοφλαβίνη (mg) 0.06*, Βιταμίνη Β6 (mg) 0.01*, Φολικό οξύ (μg) 3.75*, Βιταμίνη Β12 (μg) 0.25*, Bιοτίνη (μg) 2*, Παντοθενικό οξύ (mg) 0.15*, Κάλιο (mg) 17.6*, Ασβέστιο (mg) 88, Φώσφορος (mg) 85, Μαγνήσιο (mg) 1.75*, Σίδηρος (mg) 0.24, Ψευδάργυρος (mg) 0.16*, Χαλκός (mg) Ίχνη, Σελήνιο (μg) –

Σύμβολα που χρησμοποιούνται στη διατροφική επισήμανση: –  Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θρεπτικό αυτό συστατικό/ * Η τιμή αυτή εκφράζει τα κατώτερα όρια επειδή για ένα ή περισσότερα από τα υλικά της συνταγής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη συγκέντρωση της αντίστοιχης θρεπτικής ουσίας/ Ίχνη Το θρεπτικό συστατικό υπάρχει σε ίχνη στο συγκεκριμένο φαγητό

Σημαντική Σημείωση:
#1. Οι διατροφικές πληροφορίες που παρέχονται για τις συνταγές εναρμονίζονται με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (καν. (ΕΚ) 1924/2006) (όπως τροποποιήθηκε τελευταία από τον κανονισμό ΕΚ 1047/2012) για τη χρήση ισχυρισμών διατροφής και υγείας στα τρόφιμα και τις γνωμοδοτήσεις της Αρχής.

#2. Για τον προσδιορισμό της ενέργειας και των θρεπτικών ουσιών των συνταγών χρησιμοποιούνται οι «Ελληνικοί Πίνακες Συνθέσεων Τροφίμων» από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (ΕΙΥ) (2011), οι διατροφικές ετικέτες των αντίστοιχων εταιρειών διακίνησης των προϊόντων στην Ελλάδα και οι εγκεκριμένοι επίσημοι Βρετανικοί πινάκες σύνθεσης τροφίμων “McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset (CoFID)” (Full dataset 2015)

Στις συνταγές προβάλλω αποκλειστικά τροφές και διατροφικά προϊόντα τα οποία ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου, τα οποία χρησιμοποιώ και η ίδια στην κουζίνα μου και βάζω στο τραπέζι μου