muffins

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

Μερίδες: 6

Συστατικά
1 ¼ κούπας αλεύρι ολικής από φαγόπυρο ή σίκαλη
½ κούπα χαρουπάλευρο
2 κ. γλυκού baking powder
2 αβγά ελευθέρας βοσκής (προτιμήστε «λιναρόσπορου»)
¾ κούπας ελαιόλαδο
¾ κούπας χαρουπόμελο
½ κ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κ. γλυκού κανέλα
¼ κ. γλυκού κάρδαμο

Μέθοδος Εκτέλεσης
…Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
…Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα (ή στο μίξερ) το λάδι με το χαρουπόμελο
…Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
…Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο και το baking powder. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
…Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα με τα άλευρα στο μίγμα υγρών και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
…Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας και γεμίζουμε στα ¾ της θήκης (*μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χάρτινες θήκες για muffins)
…Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Info: Λαχταριστή, υψηλής διατροφικής αξίας συνταγή του Executive Chef & Owner των Nice n Easy, Χρήστο Αθανασιάδη!
Επιλέξτε την χρήση αλευριού ολικής άλεσης από φαγόπυρο ή σίκαλης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε θρεπτικά συστατικά τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, όπως μαγνήσιο (Mg), φολικό οξύ, θειαμίνη (Β1) και Β6
Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες (Kcal): 260, Λιπαρά (g): 2.6, Κορεσμένα Λιπαρά (g): 0.7, Υδατάνθρακες (g): 61, Σάκχαρα (g): 39.7, Πρωτεΐνη (g): 5.8, Εδώδιμες Ίνες (g): 5.9.