Eggplant with yoghurt

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Νόστιμη, υγιεινή, γρήγορη και εύκολη συνταγή πλούσια σε ασβέστιο για να μαγειρέψετε τις #μελιτζάνες! Ακολουθήστε την βήμα βήμα και…καλή απόλαυση! #summerrecipes #healthyeating #cooking

Υλικά για 3 μερίδες:

3 μελιτζάνες (φλάσκες) σφιχτές μετρίου μεγέθους

250g γιαούρτι πρόβειο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ για λιγότερα λιπαρά)

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

30g τυρί παρμεζάνα

3 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 5 χιλιοστών, βάζουμε σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένουμε.

Μίγμα γιαουρτιού: Αναμιγνύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πιπέρι και το βασιλικό.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες δίπλα- δίπλα, αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερωσει και αλείψει  από τις δύο πλευρές με το μίγμα του γιαουρτιού.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (μέτρια θερμοκρασία) έως ότου ψηθούν οι μελιτζάνες και απορροφηθούν τα υγρά.

Διατροφική αξία ανά (1) μερίδα*

270-300 Kcal, 7.35-9.0γρ. Πρωτεϊνη, 21γρ. Υδατάνθρακες, 19-21γρ. Λιπαρά, 5γρ. Εδώδιμες Ίνες, 200mg Ασβέστιο

*Η χαμηλότερη τιμή αντιστοιχεί στην περίπτωση που για την εκτέλεση της συνταγής έχετε χρησιμοποιήσει γιαούρτι αγελαδινό και η υψηλότερη σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει γιαούρτι πρόβειο