Good Food

Σολομός φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από κινόα και λιναρόσπορο

By Ιούνιος 12, 2019 No Comments

Το πιάτο αυτό ανήκει σε μια οικογένεια γευστικών πιάτων τα οποία προάγουν την υγεία και την ευεξία μας και τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στα organic bistro restaurant nice n easy. Τα συγκεκριμένα πιάτα σχεδιάστηκαν με την δική μου επιστημονική ματιά και την επιμέλεια των συνταγών από τον executive chef/ ιδιοκτήτη Χρήστο Αθανασιάδη, και περιέχουν συστατικά με υψηλή διατροφική αξία και ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας! Δοκιμάστε το σολομό φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από κινόα και λιναρόσπορο! Yπέροχη γεύση που, επιπλέον, θα ωφελήσει και την καρδιά σας!

 

Συστατικά: 

160γρ σολομό

60γρ κριθάρι βρασμένο

40γρ κινόα βρασμένο

20γρ λιναρόσπορος

25γρ χυμό λεμόνι

20γρ κρεμμύδι  ξερό

20γρ κρεμμύδι  φρέσκο

Mαϊντανός ψιλοκομμένος

10γρ μουστάρδα

10γρ μέλι

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

…Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το μέλι  και αλείφετε το σολομό με το μείγμα

…Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα του κριθαριού με το μαϊντανό και το τοποθετείτε σαν κρούστα στο σολομό, πάνω από την επάλειψη του μείγματος που βάλατε προηγουμένως

…Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς

…Παράλληλα, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά για την γαρνιτούρα: λιναρόσπορο, κινόα ,κριθάρι, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι

…Σερβίρετε και απολαμβάνετε

Τips: Yψηλή περιεκτικότητα της σε ω-3 λιπαρά οξέα [2,540 γρ. α-λινολενικό οξύ (ΑLA) και 643mg DHA ανά μερίδα), β-γλυκάνες από κριθάρι αλλά και άλλα ωφέλιμα συστατικά