Good Food

Σολομός φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από κινόα και λιναρόσπορο

By Ιούνιος 12, 2019 No Comments

Το πιάτο αυτό ανήκει σε μια οικογένεια γευστικών πιάτων τα οποία προάγουν την υγεία και την ευεξία μας και τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στα organic bistro restaurant nice n easy. Τα συγκεκριμένα πιάτα σχεδιάστηκαν με την δική μου επιστημονική ματιά και την επιμέλεια των συνταγών από τον executive chef/ ιδιοκτήτη Χρήστο Αθανασιάδη, και περιέχουν συστατικά με υψηλή διατροφική αξία και ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας! Δοκιμάστε το σολομό φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από κινόα και λιναρόσπορο! Yπέροχη γεύση που, επιπλέον, θα ωφελήσει και την καρδιά σας!

Μερίδες: 2

Συστατικά:
160γρ σολομό
60γρ κριθάρι βρασμένο
40γρ κινόα βρασμένο
20γρ λιναρόσπορος
25γρ χυμό λεμόνι
20γρ κρεμμύδι  ξερό
20γρ κρεμμύδι  φρέσκο
Mαϊντανός ψιλοκομμένος
10γρ μουστάρδα
10γρ μέλι

Μέθοδος εκτέλεσης:
…Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το μέλι  και αλείφετε το σολομό με το μείγμα
…Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα του κριθαριού με το μαϊντανό και το τοποθετείτε σαν κρούστα στο σολομό, πάνω από την επάλειψη του μείγματος που βάλατε προηγουμένως
…Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
…Παράλληλα, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά για την γαρνιτούρα: λιναρόσπορο, κινόα ,κριθάρι, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι
…Σερβίρετε και απολαμβάνετε

Top Τip: Yψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα [2,540 γρ. α-λινολενικό οξύ (ΑLA) και 643mg DHA ανά μερίδα), β-γλυκάνες από κριθάρι αλλά και άλλα ωφέλιμα συστατικά

Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες (Kcal): 265, Λιπαρά (g): 9 (εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα:0.8), Υδατάνθρακες (g): 22.5, Πρωτεΐνη (g): 23.5, Eδώδιμες Ίνες (g): 5