Salmon

Σολομός φούρνου με κρούστα από κριθάρι πάνω σε ταμπουλέ από quinoa και λιναρόσπορo

Συστατικά

·      160γρ σολομό

·      60γρ κριθάρι βρασμένο

·      40γρ. κινόα βρασμένο

·      20γρ. λιναρόσπορος

·      25γρ χυμό λεμόνι

·      20γρ. κρεμμύδι  ξερό

·      20γρ. κρεμμύδι  φρέσκο

·      5γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

·      10γρ. μουστάρδα

·      10γρ. μέλι

 

Εκτέλεση

1.    Ανακατεύουμε την μουστάρδα και το μέλι  και αλείφουμε τον σολομό με το μείγμα

2.    Ανακατεύουμε το μισό κριθάρι με τον μαϊντανό και το τοποθετούμε σαν κρούστα στον σολομό, πάνω από την επάλειψη

3.    Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

4.    Παράλληλα, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για την γαρνιτούρα: λιναρόσπορο, κινόα ,κριθάρι, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι

5.    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

 

Σχόλιο: Το πιάτο αυτό ανήκει σε μια οικογένεια γευστικών πιάτων τα οποία προάγουν την υγεία και την ευεξία μας και τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στα oraganic bistro restaurant nice n easy. Τα συγκεκριμένα πιάτα σχεδιάστηκαν με την δική μου επιστημονική ματιά και την επιμέλεια των συνταγών από τον executive chef/ ιδιοκτήτη Χρήστο Αθανασιάδη, και περιέχουν συστατικά με υψηλή διατροφική αξία και ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας!

Η συγκεκριμένη πρόταση προστατεύει την καρδιά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα της σε ω-3 λιπαρά οξέα [2,540 γρ. α-λινολενικό οξύ (ΑLA) και 643mg DHA ανά μερίδα), β-γλυκάνες από κριθάρι αλλά και άλλα ωφέλιμα συστατικά