Good Food

Μελιτζάνες με γιαούρτι στο φούρνο

By Ιούνιος 12, 2019 No Comments

Μερίδες3

Συστατικά:
3 μελιτζάνες (φλάσκες) σφιχτές μετρίου μεγέθους
250g γιαούρτι πρόβειο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ για λιγότερα λιπαρά)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
30g τυρί παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης:
…Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες 5 χιλιοστών, πασπαλίζετε αφού βάλετε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και αφήστε για 2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες ξεπλύνετε.
..Μείγμα γιαουρτιού: Αναμιγνύετε σε μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πιπέρι και το βασιλικό.
…Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις μελιτζάνες δίπλα- δίπλα, αφού πρώτα τις έχετε αλατοπιπερωσει και αλείψει  από τις δύο πλευρές με το μείγμα του γιαουρτιού.
…Προσθέτετε την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (μέτρια θερμοκρασία) έως ότου ψηθούν οι μελιτζάνες και απορροφηθούν τα υγρά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες (Kcal): 270-300, Λιπαρά (g): 19-21, Υδατάνθρακες (g): 19-21, Πρωτεΐνη (g): 7.35-9
*Η χαμηλότερη τιμή αντιστοιχεί στην περίπτωση που για την εκτέλεση της συνταγής έχετε χρησιμοποιήσει γιαούρτι αγελαδινό και η υψηλότερη σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει γιαούρτι πρόβειο