Good Food

Κρέπες

By Ιούνιος 26, 2019 No Comments

Μερίδες: 4

Συστατικά: 

250ml γάλα κατσικίσιο

100γρ. αλεύρι ολικής

1 αβγό (προτιμήστε ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό)

Κανέλα

Βούτυρο για το τηγάνισμα

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

…Ανακατέψτε καλά τα υλικά με σύρμα μέχρι να γίνει χυλός (δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ παχύρευστος, ούτε πολύ υδαρής)

…Ζεσταίνετε ένα αντιοκολλητικό τηγάνι και προσθέτετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Γεμίστε μια κουτάλα με χυλό και ρίξτε τον χυλό στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντας το με γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.

…Ψήνετε την κρέπα σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμη για γέμισμα! Πρόταση: Αλείψτε τη με «σπιτική μερέντα» από ταχίνι, κακάο ή σοκολάτα και μέλι και προσθέστε κομμάτια Κρητικής μπανάνας

 

Recipe tips:

Επιλέξτε την χρήση αλευριού ολικής άλεσης από φαγόπυρο ή σίκαλη λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε θρεπτικά συστατικά τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, όπως μαγνήσιο (Mg), φολικό οξύ, θειαμίνη (Β1) και Β6!

Περάστε τον χυλό από μια σίτα για να μην έχει σβώλους. Μπορείτε να κρατήσετε τον χυλό σε ένα γυάλινο μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ημέρες

 

Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες (Kcal): 132, Λιπαρά (g): 3.25, Υδατάνθρακες (g): 21, Πρωτεΐνη (g): 7